'Catching Motion'

6 november 2011 t/m 27 november 2011

Op 6 november2011 om drie uur wordt fototentoonstelling 'Catching Motion' geopend. Je bent uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn.
De tentoonstelling laat het resultaat zien van een project waarin twee dansers en twee fotografen op zoek gingen naar mogelijkheden om beweging vast te leggen.


'deKunstClub.nl', Zeelsterstraat 147, 5652EE Eindhoven
www.dekunstclub.nl

Foto: Hans Jansen 'Catching Motion'

Foto: Hans Jansen 'Catching Motion"


Catching motion

Hossein Ghazi
Marian Iris
Hans Jansen
Maya Jansen

Enige maanden geleden ging in deKunstClub.nl in Eindhoven.NL het fotoproject “Catching motion” van start. Twee fotografen en twee dansers combineren hun krachten in een onderzoek, hoe beweging in foto’s te vangen.
Welke manieren zijn er om beweging op een interessante manier te fotograferen? Zijn vervaagde vormen geschikt om beweging te verbeelden?
Kan bijzonder licht hierin bijdragen? Kan de omgeving zinvol in de foto betrokken worden om de impuls en expressie van de beweging te versterken?

deKunstClub.nl biedt een uitzonderlijke creatieve omgeving met niet alleen een levensgroot microtheater, maar ook een grote werkplaats vol oude machines.
Er wordt daar veel met licht gespeeld. Op deze bijzondere locatie gingen de fotografen Hans en Maya Jansen en de dansers Marian Iris en Hossein Ghazi samen aan de slag.
In een aantal avondsessies werkten zij aan verschillende deelaspecten van het gekozen thema. Al snel bleek een combinatie van dans en bewegend (en/of gekleurd) licht de fotografen een speciale uitdaging te bieden. Spontaan ontstonden zo onvoorspelbare maar uiterst boeiende beelden.

Er viel niets a priori te bedenken, er kon alleen direct gereageerd worden op de werkelijkheid zoals die zich vertoonde. De vervreemdende omgeving van geheimzinnige oude machines in een donker oud gebouw werkte daarbij zeer inspirerend, niet alleen op de fotografen, maar zeker ook op de dansers.

Er is in korte tijd een enorme hoeveelheid materiaal geschoten.
Na selectie bleef een indrukwekkend document. Dit wordt getoond in een expositie, onder de titel “Catching motion”, die van zondag 6 november 2011 tot en met zondag 27 november 2011 loopt in deKunstClub.nl, Zeelsterstraat 147, 5652EE Eindhoven.NL.
De expositie is elke dag van 10:00 tot 20:00 uur open, de toegang is gratis.
Op zondagmiddag 6 november vanaf 15:00 uur wordt de tentoonstelling geopend met een bijzonder evenement. Ook hier is de toegang gratis.

En verder – bij elke sessie ontstonden steeds weer nieuwe ideeen, die vroegen om nadere uitwerking.
Een aantal ideeen werd direct in volgende sessies al onderzocht. Maar een veel groter deel van de ideeen is nog niet uitgeprobeerd.
Deze zullen binnenkort in een vervolgproject aan de orde komen.

deKunstClub.nl
040-2520046
alex@denouden.demon.nl
www.dekunstclub.nl